Carlshøjgaard Bison Farm - Sundt og mørt kød
 
Bison kød.
 
Kødet fra bison er mere fyldigt i smagen end oksekød. Kødet er særdeles velsmagende med en raffineret og delikat kødsmag, nærmest som en mellemting mellem kalve- og hjortekød.Kødet er kortfibret, hvilket gør at stort set alt kødet på dyret er fantastisk mørt. De korte fibre gør endvidere at kødet ikke virker råt, selvom det stadigt er/bør være rosa eller rødt, når det serveres.
På grund af de korte fibre og det lave fedtindhold i kødet, skal det ikke steges eller grilles ved så høj temperatur som andet rødt kød.
Bison kødet tilhører luksusudgaven, når man taler om rødt kød. Det afspejles naturligvis også i prisen, som ligger på godt og vel det dobbelte af andet oksekød, men til gengæld får man en meget høj kvalitet i forhold til både smag og sundhedsværdi.
 
Kødets sammensætning pr 100 gr tilberedt kød:
 
Type          Fedt     Protein     Kalorier      Kolesterol     Jern      Vitamin B-12
                  gram      gram         kcal            mg                 mg         mcg 
 
Bison         2,42      28,44       143            82                  3,42       2,86
Oksekød   8,09      29,89       201             86                  2,99       2,64
Svinekød   9,66      29,27       212             86                  1,10       0,75
Kylling       7,41      28,93       190             89                  1,21       0,33
Fisk           10,97    27,31       216             87                  0,55       5,80
 
Kilde: American Bison Association.
 
Som det fremgår af ovenstående tabel, indeholder bisonkød mindre fedt, kalorier og kolesterol end i mange andre slags kød. 
Det fedt der er i bisonkød, er omega 3 og 6.
Ligeledes er jernindholdet væsentligt højere.
I USA anbefaler man hjertepatienter og diabetikere at spise bisonkød.
 
Her på Carlshøjgaard Bison Farm tilses/kontrolleres dyrene af dyrlæge inden de skydes på marken i forbindelse med slagtningen. Når dyret er aflivet, køres det straks til slagteriet, hvor det igen dyrlægekontrolleres, og iøvrigt følger sædvanlige procedurer for behandling af slagtekød.
Denne fremgangsmåde sikrer den højeste dyrevelfærd og kødkvalitet.
 
Når kødet har hængt 10 -12 dage på køl for modning, parteres dyret i diverse udskæringer, hvorefter det vacuumpakkes og datomærkes i h.t. gældende regler.
 
Herefter er det klart til salg, fra farmens egen køledisk.
 
Størrelserne på udskæringerne varierer alt efter dyrenes størrelse på slagtetidspunktet, men vil normalt ligge i størrelser der passer til servering for 4-6 personer. Det hakkede kød ligger i pakker á 500 gr eller 1000 gr..
Udskæringerne svarer iøvrigt til, hvad man finder ved tilsvarende oksekødsudskæringer.
 
Så er der bare at sige velbekomme til en unik smagsoplevelse.